Γιατί κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν διεσταλμένους πόρους;

Σε καταστάσεις αυξημένης λιπαρότητας και χαμηλής ελαστικότητας ενός δέρματος μπορεί οι πόροι να διασταλούν και να είναι εμφανείς με γυμνό μάτι. Η αυξημένη παραγωγή σμήγματος «γεμίζει» τους πόρους και τους μεγεθύνει. Όταν το δέρμα δεν έχει καλή ελαστικότητα, π.χ. σε καπνιστές ή σε μεγάλη ηλικία, τα τοιχώματα των πόρων δυσκολεύονται να επανέλθουν και έτσι οι πόροι παραμένουν μόνιμα σε διαστολή. Σε αυτές τις συνθήκες, προστίθεται η συσσώρευση νεκρών κυττάρων μέσω της κυτταρικής ανανέωσης που συμβαίνει φυσιολογικά στην επιδερμίδα μας. Όταν δεν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας πρωί και βράδυ με ένα ισχυρό καθαριστικό, τα νεκρά κύτταρα εισχωρούν στους πόρους δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο διαστολής.

 

Τι μπορεί να προκαλέσουν οι διεσταλμένοι πόροι;

Όταν οι πόροι είναι εμφανώς μεγεθυμένοι, η επιδερμίδα χάνει την λεία, νεανική της όψη. Εκτός όμως από τις αισθητικές συνέπειες, οι διεσταλμένοι πόροι που είναι γεμάτοι με σμήγμα, νεκρά κύτταρα και ρίπους έχει πιθανότητες να φλεγμάνει. Τα μαύρα στίγματα, οι φαγέσωρες και οι κύστεις είναι διαφορετικά στάδια της ίδιας κατάστασης.

 

Ο ρόλος του καθαρισμού

Το σημαντικότερο βήμα για την καταπολέμηση των πόρων πέραν της αλλαγής του τρόπου ζωής με διακοπή του καπνίσματος και υγιεινή διατροφή είναι ο καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ. Συστήνουμε ένα καθαριστικό με οξέα, π.χ. το pore cleanse gel το οποίο «αδειάζει» τους πόρους από το περιεχόμενο τους και τους επιτρέπει να κλείσουν τα τοιχώματα τους. Ιδανικά συνεχίζετε με ένα τόνικ το οποίο θα εκκενώσει περαιτέρω τους πόρους. Ένα εξειδικευμένο τόνικ γι’ αυτό το πρόβλημα είναι το pore minimising tonic.

 

Πως μπορώ να ρυθμίσω την έκκριση του σμήγματος μου;

Ένα μόριο με σημαντική σμηγματορυθμιστική ιδιότητα είναι η βιταμίνη Α. Η ρετινόλη (Intelligent retinol 3) και η ρετιναλδεύδη (crystal retinal 3) εκτός από τα πολυάριθμα αντιγηραντικά πλεονεκτήματα, μειώνει τους διεσταλμένους πόρους μέσω της μείωσης της λιπαρότητας και της επιτάχυνσης της κυτταρικής ανανέωσης εάν την χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ. Επιπρόσθετα, η χρήσης μια εξειδικευμένης μάσκας, π.χ. το pore refining scrub 2-3 φορές την εβδομάδα θα ολοκληρώσει το αποτέλεσμα.

 

 

 

Πρωτόκολλο περιποίησης με προϊόντα Medik8- προτεινόμενη αγωγή στο σπίτι.

 

Πρωινή ρουτίνα

 

Ξεκινάμε τον καθαρισμό του δέρματος με:

- Cleanser: το καθαριστικό Pore Cleanse Gel Intense

Toner: Pore Minimising Tonic

Και συνεχίζουμε με τα ακόλουθα

- Προϊόν με βιταμίνη C: C-TETRA LUXE

ΑντηλιακόAdvanced Day Ultimate Protect spf 50.

 

Βραδινή ρουτίνα

Καθαρισμός με:

- Cleanser: Pore Cleanse Gel Intense

- Toner: Pore Minimising Tonic

Συνεχίζουμε με το προϊόν με βιταμίνη Α

Crystal retinal 3 ή Intelligent Retinol 3TR

 

Εβδομαδιαία προτεινόμενη συμπληρωματική αγωγή στο σπίτι

- δυο φορές την εβδομάδα απολέπιση με το Pore Refining Scrub και το Sleep Glycolic

 

 

Ακολουθώντας αυστηρά την ρουτίνα που σας προτείνουμε θα δείτε το δέρμα σας να γίνεται λείο σε διάστημα μόλις ενός μήνα.